当前位置:首页>外语学习 > 英语考试

英语考试

返回首页》

虚拟语气练习题及答案

发布者:zhanglaoshi        发布时间:2019-08-21 13:55:43

虚拟语气练习题

用所给动词的适当形式填空:

Part A.

1.

If people ______(drive) more slowly, there wouldn’t be so many accidents.

2.

If you had worked carefully, you _____(not make) so many mistakes.

3.

The boat wouldn’t have drifted away, if we _____ (tie) it up.

4.

If I had known you already _____(have) a typewriter, I _____(not, buy) one for your birthday.

5.

If he _____(be) here this afternoon I would go with him.

6.

If it were to rain tomorrow, the match _____(postpone).

7.

But for your help, we ______(not be) able to finish the work in time.

8.

If it _____(not, be) for the leadership of the Party, we would not have achieved so much.

9.

I wish I _____(study) hard while I was young.

10.

It is about time that fence ______(mend).

11.

My request is that we ______(hold) another session to discuss the problem.

12.

It is strange that the car _____(break) down at exactly the same place where it _____(break) down yesterday.

13.

The baby smiled as if he _____(understand) what his mother _____(say).

14.

He talked as if he _____(do) all the work himself, but in fact Tom and I _____(do) most of it.

15.

If only we _____(have) a phone!

I’m tired of queuing outside the public phone box.

16.

----- “Can we come in late tomorrow?” ----- “I’d rather you _____(come) in on time.” 17.

He looks as if he _____(be) ill for a long time.

18.

He always talks as though he ______(address) a public meeting.

19.

If a metal ______(heat), it will expand.

20.

I _____(stay) home if it rains this evening.

Part B.

1.

She would call you immediately if she _____(need) help.

2.

If I had seen the movie, I _____(tell) you all about it now.

3.

If he _____(decide) earlier, he could have left on the afternoon flight.

4.

_______ I _____(take) my umbrella with me when I _____(come) out this morning, I _____(not be) so wet

now.

5.

If you had listened to me, you _____ (not be) in such trouble now.

6.

I wish they _____ (stop) making so much noise so that I could concentrate on my work.

7.

It is inconceivable that he _____ (not see) me that day for I ______(wave) to her.

8.

What a pity that he gave orders that all those lovely trees _____(cut) down.

9.

Mr.

Jones would rather _____(stay) home last night.

10.

Henry would rather that his brother _____(work) in the same department as he does.

11.

Electric current flows through a conductor as though it _____(be) a fluid.

12.

We _____(invite) her to the party but we didn’t know that she ______(already, come) back from abroad.

13.

Today’s industrial production ______(be) impossible without the contribution made by the science of physics.

14.

I hate driving.

I’d much rather you _____(drive).

15.

The guests ______(arrive) last night, but there is still no news about them.

16.

Mother_____(feel) anxious if I came home late.

17.

Even if I ______(be) with you then, I ______(can, not, do) much for you.18.

A less conscientious man ______(not, try) so hard to get this job done.

19.

Do you wish that you ______(have) a sister like her?

20.

Isn’t it surprising that he ______(have) two car accidents during the past week?

选择题:

1.

If I _______ you, I’d join the army.

A.

am B.

was C.

were D.

would be

2.

“If the sun ______ tomorrow, what would we do?”

A.

will not rise B.

would not rise

C.

did not rise D.

does not rise

3.

If you ______ to see Mary, what would you tell her?

A.

are B.

will be going C.

must D.

were

4.

I would have said “Hello” to him if I ______ your brother.

A.

could see B.

had seen C.

will see D.

will have seen

5.

If you had wanted to buy a record, what ________?

A.

would you buy

B.

had you bought

C.

would you have bought D.

would you be buying

6.

If the tablets had dissolved, John ______.

A.

would probably die

B.

had probably died

C.

probably would be died D.

would probably have died

7.

________ if you had lost your watch?

A.

Hadn’t you been upset

B.

Wouldn’t you be upset

C.

Weren’t you upset

D.

Wouldn’t you have upset

8.

-----“I was so sorry to hear about Jack.”

-----“If he had made more friends here, he might ________.”

A.

have stayed B.

have stay C.

stayed D.

stay

9.

If I had a bike, I ______ it to you yesterday.

A.

would have lent

B.

would lend

C.

would have lend

D.

could lend

10.

____________, John would not have failed.

A.

If he has listened to me

B.

Had he listened to me

C.

If he listened to me

D.

As he listened to me

11.

Had Alice been more hardworking, she ________.

A.

had not failed

B.

would not have failed

C.

would not fail

D.

could not be failed

12.

-----“Steve made a reservation already.”

-----“______ he change his mind, he can cancel it.”

A.

Should B.

Would C.

If D.

So

13.

I wished it _______ but it did.

A.

occurred not

B.

did not occur

C.

had not occurred D.

would not occur

14.

I _______ Professor Jones had taught me this equation.

A.

believe B.

deeply think C.

wish D.

suppose

15.

The sun rises in the east and sets in the west, so it seems as if the sun _____ around the earth.A.

circles B.

is circling C.

be circling D.

were circling

16.

The computer “teacher” was talking with his students as though it ______ a human teacher.

A.

was B.

were C.

had been D.

be

17.

Jane appears as though she _______ the secret.

A.

knows B.

knew C.

has known D.

had known

18.

If only she _______ of Aunt Ruth!

A.

was not terribly so frightened

B.

were not terribly so frightened

C.

be not so terribly frightened

D.

were not so terribly frightened

19.

-----“I think that the Smiths were embarrassed by Jane’s generosity.”

-----“She insisted ______ it as a gift.”

A.

no them to accept

B.

their accepting

C.

that they accept

D.

that they accepted

20.

The chairman requested that __________.

A.

the members studied the problem more carefully

B.

the problem were more carefully studied

C.

the problem could be studied with more care

D.

the members study the problem more carefully

21.

-----“Did Kathy have any ideas for Jim?”

-----“She suggested that he ______ a card with all of our names on it.”

A.

send B.

sends C.

to send D.

sending

22.

The idea is that we _______ an unmanned spacecraft to explore the planet first.

A.

will send B.

had sent C.

send D.

be sent

23.

It is necessary that this machine-tool _______ every day.

A.

be oiled B.

oil C.

is to be oiled D.

oiled

24.

-----“That’s a beautiful coat in the window.”

-----“It certainly is.

If I had the money ______ buy it.”

A.

I’d B.

I’ll C.

I may D.

I shall

25.

-----“Why didn’t you help him?”

-----“I would have ______ I didn’t have the money.”

A.

if B.

and C.

but D.

otherwise

26.

Jill would rather we _______ now, but we must go to work.

A.

not leave

B.

had not left

C.

didn’t leave

D.

not to be left

27.

I’d just as soon ________ those important papers with you.

A.

that you won’t take

B.

your not taking

C.

please don’t you take

D.

you didn’t take

28.

The housemaster was very strict.

He asked that we ______ television on week nights.

A.

not watch

B.

not be watching

C.

must not watch

D.

should not have watched

29.

I hadn’t expected James to apologize but I had hoped ________.

A.

him calling me

B.

that he would call me

C.

him to call me

D.

that he call me30.

__________ at the price list, he’d have known what to expect.

A.

Had Mr.

Robinson looked

B.

If Mr.

Robinson looked

C.

If Mr.

Robinson would have looked

D.

Had Mr.

Robinson been looking

31.

-----“Shall I open the window?”

-----“I’d rather _________.”

A.

you had better not

B.

you don’t

C.

you shouldn’t

D.

you didn’t

32.

----- “Did you have to go to court?”

-----“No, I didn’t, but I would ______ if my lawyer hadn’t been so good.”

A.

had B.

have C.

be D.

do

33.

If Peter had enough money, he _______ on the trip to Los Angeles.

A.

would have gone

B.

went

C.

had gone

D.

would go

34.

If you had been in Shanghai last month, you ________ the game.

A.

had seen

B.

have seen

C.

had been seen

D.

would have seen

35.

If you hadn’t taken such a long time to get dressed, we’d ______ there by now.

A.

be B.

get C.

have got at D.

have been

36.

If the Watergate Incident _______ Nixon would not have resigned from the presidency.

A.

had not occurred

B.

did not occur

C.

was not occurring

D.

would not occur

37.

Alan _______ the party if he’d gone to London.

A.

would have missed

B.

had missed

C.

could miss

D.

missed

38.

-----“Your pictures are beautiful!”

-----“We _______ more if we hadn’t run out of film.”

A.

would take

B.

had taken

C.

will have taken C.

would have taken

39.

Peter wishes that he ________ law instead of literature when he was in college.

A.

had studied B.

studied C.

could study D.

would study

40.

-----“I couldn’t talk to Mrs.

Khandary very well, because my Arabic isn’t very good yet.”

-----“_________ there, he would have been able to interpret for you.”

A.

If John were

B.

John had been

C.

Had John been

D.

Were John

41.

___________, Gerald would have been a rich man.

A.

Was he to enter business

B.

Were he entered business

C.

Had he entered business

D.

If he was to enter business

42.

_________, we shall go on a picnic.

A.

Should the weather be fine

B.

If the weather were fine

C.

Had the weather been fine

D.

Were the weather to be fine43.

-----“I wish I ________ the orientation program yesterday.”

-----“It’s too bad that you _________.

We met a lot of people.”

A.

had attended …didn’t

B.

had attended …hadn’t

C.

attended … didn’t

D.

could attend … haven’t

44.

-----“Do you want me to lend you some money?”

-----“I wish you __________, I can pay you back next week.”

A.

should B.

did C.

might D.

would

45.

The picture exhibition bored me to death.

I wish I _______ to it.

A.

had not gone

B.

have not gone

C.

did not go

D.

could not have gone

46.

If their passport _______ all right, they _______ arrested.

A.

were … wouldn’t be B.

had been … wouldn’t have been

C.

are… mustn’t be

D.

should be … wouldn’t be

47.

If only I _________ how to operate an electronic computer as you do.

A.

had known B.

would know C.

should know D.

knew

48.

The thick smog covered the whole city.

It was as if a great black blanket ______ over it.

A.

had been thrown

B.

were thrown

C.

be thrown

D.

had thrown

49.

He spoke in a quiet, distinct voice, as though his thought _________.

A.

was far away

B.

had been far away

C.

were far away

D.

went far away

50.

If I had only read all the books before I ________ the lecture!

A.

would have attended

B.

attended

C.

had attended

D.

have attended

51.

I would have been able to help him, but I _______ so busy.

A.

were B.

had been C.

was D.

would be

52.

-----“Where have you been?”

-----“I got caught in the traffic:

_______ I would have been here sooner.”

A.

however B.

although C.

anyway D.

otherwise

53.

It is desirable that the airplane _______ as light as possible.

A.

was B.

be C.

is D.

were

54.

I _______ do that if I were given the choice.

A.

would rather not

B.

would not rather

C.

rather not

D.

had rather not

55.

Everybody has arrived.

It’s time we _________.

A.

would start

B.

shall start

C.

started

D.

had start

56.

-----“Mrs.

Williams can speak Japanese.”

-----“But she would rather _______ English with us.”

A.

speak B.

spoke C.

to speak D.

had spoken

57.

John would rather that Jane _______ to the party yesterday evening.

A.

did not go

B.

not go

C.

had not gone

D.

wouldn’t gone

58.

-----“What’s the matter with Harry?”-----“I don’t know, but he certainly looks ______ he had lost his best friend.”

A.

that B.

so that C.

like D.

as if

59.

His advice has made the design better than it ________.

A.

would otherwise have been B.

would be otherwise

C.

has otherwise be

D.

had otherwise been

60.

-----“I’m surprised to learn that you’re going back.”

-----“Yes, I had hoped that I _______ have to go back again, but I must.”

A.

didn’t B.

wouldn’t C.

won’t D.

mustn’t

辨认并改正错误:

1.

I should be most happy to go down with you but I was very busy right then.

(have been)

2.

If her great grandfather would have lived three more days he would have been 100 years old.

(had lived)

3.

If George Washington were president today, I would have wondered what he would do about the United

States’ foreign affairs in the Middle East.

(wonder)

4.

It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting to pass the examination.

(study)

5.

He gave orders that the horses were made ready at once as he was pressed for time.

(should be)

6.

The scientist thinks it necessary that all the inventions of mankind must be used for good, not for evil.

(should)

7.

We felt like we had lost a friend when the foreman along with his four assistants was unfairly discharged.

(felt

as if)

8.

If you went to last night’s game, I am sure that you would have enjoyed seeing our team win.

(had been to)

9.

If you have been living here since 1956, isn’t it about time you start to look for somewhere nicer to live?

(started)

10.

The law I am referring to requires that everyone who owns a car has accident insurance.

(have)

11.

I would rather that they did not travel during the bad weather, but they insist that they must return home today.

(should)

12.

The political candidate talked as though she has already been elected to the presidency.

(had)

13.

If a crisis was to occur, those unfamiliar with the procedures would not know how to handle the situation.

(were)

14.

Many dead people would now be alive if they did not attempt to return for something.

(had not attempted)

15.

Only if Albert had told me before last Friday, I would have given him some help, but now it’s too late.

(If

only)

16.

If Monique had not attended the conference, she would never meet her old friend Dan whom she had not seen

for years.

(have met)

17.

If I brought with me a camera when the accident happened yesterday I might have taken a picture of it myself.

(had brought)

18.

How I wish John knew how to apply grammatical rules properly and recognize the fact that he is nearly

always in the wrong!

(recognized)

19.

If John were to resign and if Henry were elected to take his place we should have had more vigorous

leadership.

(删除)

20.

You may prefer to travel by plane, but if the weather is bad, you might have to use the train instead.

(may)

翻译下列句子:1. 我要是有你这样一个姐姐多好!

2. 我们万一不能及时完成这个任务怎么办?

3. 要不是明天有测验我今天晚上就去听音乐会了。

4. 有人建议我们举行一次讲演比赛。

5. 你其实可以让我帮助你的。

6. 现在是认真研究这个问题的时候了。

7. 真遗憾他竟然忘记通知你们这件事了。

8. 如果她不是一直刻苦练习,她的钢琴就不可能弹得这么好。

9.他不太注意学习方法,要不然他就不会落在别人后面。

10.他看起来好像是刚睡醒似的。

11.对这些学生的全部要求是努力学习,遵守规章制度。

12.他昨天非常忙,否则他就来参加我们的联欢会(get-together)了。Key:

用所给动词的适当形式填空:

Part A:

1.

drove 2.

wouldn’t have made 3.

had tied 4.

have / would not have bought

5.

should be / were / were to be 6.

would be postponed 7.

wouldn’t have been

8.

were not 9.

had studied 10.

were mended 11.

(should) hold

12.

should have broken / broke 13.

had understood / said

14.

had done / did 15.

had

16.

came 17.

had been

18.

were addressing

19.

is heated 20.

will stay

Part B:

1.

should need / needed 2.

would tell 3.

had decided 4.

had / taken / came / would not be 5.

would not be 6.

would stop 7.

should not have seen / waved 8.

be cut 9.

have stayed 10.

worked 11.

were 12.

would have invited / had already come 13.

would be 14.

drove 15.

should have arrived 16.

would feel 17.

had been / could not have done 18.

would not have tried 19.

had 20.

should have had

选择题:

1.C 2.C 11.B 12.A 21.A 22.C 31.D 32.B 41.C 42.A 51.C 52.D

3.D 13.C 23.A 33.D 43.A 53.B

4.B 14.C 24.A 34.D 44.D 54.A

5.C 15.D 25.C 35.A 45.A 55.C

6.D 16.B 26.C 36.A 46.B 56.A

7.B 17.B 27.D 37.A 47.D 57.C

8.A 18.D 28.A 38.D 48.A 58.D

9.A 19.C 29.B 39.A 49.C 59.A

10.B 20.D 30.A 40.C 50.B 60.B

1.

If only I had a sister like you!

2.

What if we could not fulfill the plan in time?

3.

If it were not for the test tomorrow, I would go to the concert tonight.

4.

.

It is suggested that we (should) hold a speech contest.

5.

You might have asked me to lend you a hand.

6.

.

It is time we studied this problem seriously.

7.

What a pity that they should have forgotten to tell you about it!

8。If she had not practiced hard, she wouldn’t play the piano so well.

9.

He doesn’t pay much attention to study methods:

otherwise he wouldn’t have fallen behind the others.

10.

He looks as if he just woke up (or:

awakened)

11.

All that is required of the students is that they should study hard and obey the discipline.

12.

He was very busy yesterday.

Otherwise he would have come to our get-together.

推荐文章
最近更新
返回顶部